Wat gebeurt er tijdens een Ménière aanval?

Wat is de ziekte van Ménière?
De ziekte van Ménière is een aandoening waarbij drie symptomen voorkomen: duizelingen, gehoorverlies en oorsuizen. De symptomen komen vaak niet alle drie constant voor, maar komen en gaan in enige regelmaat. Als de symptomen er wel zijn, komen deze vaak in de vorm van een heftige aanval. Zo’n aanval heeft een grote invloed op het leven van patiënten. Hieronder leggen we iets meer uit over een aanval van de ziekte van Ménière en de invloed die deze aanvallen hebben op het leven van patiënten van deze nare ziekte.

Wat is een aanval van de ziekte van Ménière?
Tijdens een aanval van de ziekte van Ménière krijgt de patiënt heel plotseling last van enorm hevige duizelingen. Deze duizelingen zijn zo heftig dat een patiënt er enorm misselijk van wordt en er in een groot deel van de gevallen van gaat braken. Een aanval is zó heftig voor een patiënt, dat hij of zij vaak niets anders kan dan op bed liggen met de ogen dicht. Een aanval kan uren duren en is ontzettend vermoeiend. Na een aanval kan een patiënt nog dagen tot zelfs weken last blijven houden van duizelingen.

Wat is het gevolg van een aanval?
De gevolgen van een aanval van de ziekte van Ménière zijn vaak erg heftig. In de meeste gevallen neemt het gehoor van een patiënt ernstig af, wat een heftige impact heeft op het leven van een patiënt. In het begin blijft de slechthorendheid beperkt tot het niet kunnen horen van bijvoorbeeld lage tonen, maar uiteindelijk breidt het gehoorverlies zich uit tot alle tonen. Ook oorsuizen kunnen voorkomen na een heftige aanval. Door oorsuizen kunnen veel simpele dingen, zoals hoofdrekenen of lezen, een ontzettend vermoeiende activiteit worden voor patiënten van de ziekte van Ménière. Bovendien komen veel patiënten zeer verstrooid over, simpelweg omdat de oorsuizen alles verstoren.

Share This Post

Post Comment