Wat is de invloed van de ziekte van Ménière op patiënten?

De symptomen van de ziekte van Ménière
De ziekte van Ménière is een heftige ziekte die zich uit in de vorm van drie symptomen: duizelingen, gehoorverlies en oorsuizen (tinnitus). Deze drie symptomen kunnen de levenskwaliteit van patiënten zeer ernstig beschadigen. Dit heeft deels te maken met de heftige aanvallen die patiënten van de ziekte van Ménière moeten verdragen, maar het heeft ook te maken met de gevolgen van deze aanvallen. Hieronder vertellen we meer over de invloed van de ziekte van Ménière op patiënten van deze ziekte.

Aanvallen van de ziekte van Ménière
Tijdens aanvallen van de ziekte van Ménière krijgen patiënten last van zeer heftige duizelingen. Deze duizelingen kunnen urenlang aanhouden en zorgen ervoor dat de patiënt zo misselijk wordt dat hij of zij ervan moet braken. Een patiënt kan in de meeste gevallen niets anders doen dan op bed liggen en wachten tot de aanval over is. Helaas is het na een heftige aanval nog niet over voor een patiënt. De patiënt kan dagen tot wekenlang last blijven houden van duizelingen na een heftige aanval. Bovendien kunnen oorsuizen voorkomen na een aanval. Deze worden vaak wel iets minder naarmate een aanval langer geleden is, maar ze verdwijnen nooit helemaal.

Blijvende impact op het leven
De aanvallen van de ziekte van Ménière hebben een blijvende invloed op het leven van patiënten. Zo kunnen patiënten last krijgen van gehoorverlies, iets wat altijd een behoorlijke impact heeft op het leven. Bovendien krijgen patiënten last van blijvende oorsuizen en duizelingen, waardoor hun concentratie achteruit gaat. Simpele activiteiten als rekenen of lezen worden nu enorm zwaar voor patiënten. Veel patiënten kunnen het normale leven niet meer voortzetten.

Share This Post

Post Comment